De Cottage Speksteen is een moderne CV houtkachel in een nostalgisch jasje. Door het gezellige uiterlijk is deze CV houtkachel in alle situaties perfect bij te plaatsen. De nieuwe warmtewisselaar is extra groot waardoor de CV kachel de warmte grotendeels aan het CV systeem afgeeft. Hierdoor wordt uw woning comfortabel en gelijkmatig verwarmd zonder dat de temperatuur in de woonkamer te hoog wordt. Daarnaast is de Cottage Speksteen uitgerust met een massieve speksteen bekleding waardoor u nog uren na het stoken kunt genieten van de warmte.  

Het binnenwerk zodanig vormgegeven dat de haard altijd optimaal brandt en niet te sterk afkoelt indien men slechts met een klein vuurtje stookt. Daarnaast wordt de verbranding in het binnnenwerk zodanig omgeleid dat aanslag van creosoot tot een minimum wordt beperkt. Bovendien heeft dit als voordeel dat de verbranding nog optimaler is waardoor een rendement van boven de 80% bereikt.

De Cottage Speksteen is tevens met houtvak en als speksteen CV-houtkachel leverbaar.

 
Technische gegevens:

Nominaal vermogen CV 11,5 kW*
Nominaal vermogen naar woonkamer 5 kW*
Rookgasafvoer boven/achter
Doorsnede rookgasafvoer 150 mm
Externe luchttoevoer 100 mm
Rendement 80 %
Maatvoering H x B x D 960x690x512 mm
Gewicht 210kg
Ruitenreinigingssysteem Ja
Max. lengte houtblokken 45 cm
Veiligheidskoelspiraal Ja

* Voorlopige keuringsgegevens
* Let op: De Cottage is met boven- en achteraansluiting leverbaar. Vanwege het hoge rendement is een goed trekkend kanaal noodzakelijk. Een gemetseld kanaal is niet toegestaan.
* Stenen kanalen zijn minder geschikt voor moderne houtkachels. Hierdoor kan rookterugslag ontstaan.