De Cottage is een moderne CV houtkachel in een nostalgisch jasje. Door het gezellige uiterlijk is deze CV houtkachel in alle situaties perfect bij te plaatsen. De nieuwe warmtewisselaar is extra groot waardoor de CV kachel de warmte grotendeels aan het CV systeem afgeeft. Hierdoor wordt uw woning comfortabel en gelijkmatig verwarmd zonder dat de temperatuur in de woonkamer te hoog wordt. 

Het binnenwerk zodanig vormgegeven dat de haard altijd optimaal brandt en niet te sterk afkoelt indien men slechts met een klein vuurtje stookt. Daarnaast wordt de verbranding in het binnnenwerk zodanig omgeleid dat aanslag van creosoot tot een minimum wordt beperkt. Bovendien heeft dit als voordeel dat de verbranding nog optimaler is waardoor een rendement van boven de 80% bereikt.

De Cottage is tevens met houtvak en als speksteen CV-houtkachel leverbaar. De rookgasafvoer kan zowel boven als achter worden aangesloten.

Nordic Fire beschikt over alle toebehoren om uw CV haard op juiste wijze en veilig aan te sluiten. Ook de combinatie met zonnecollectoren is goed mogelijk.
 
Technische gegevens:
Vermogen nominaal 16,5 kW*
Nominaal vermogen CV 11,5 kW*
Nominaal vermogen naar woonkamer 5 kW*
Houtverbruik per uur bij dit vermogen 4,9 kg
Rookgasafvoer boven / achter
Doorsnede rookgasafvoer ø 150 mm
Externe luchttoevoer ø 100 mm
Rendement 80 %
Maatvoering H x B x D 760x690x512,5 mm
Gewicht 190 kg
Ruitenreinigingssysteem ja
Max. lengte houtblokken 45 cm
Veiligheidskoelspiraal Ja