De Nordic Fire pelletkachel Vigo is een robuuste pelletkachel, mede door zijn hoogte, in combinatie met de ronde vorm. De gebogen glasruit, geeft de pelletkachel Vigo een luxe uitstraling. De gebogen ruit is verwerkt in een prachtig vormgegeven gietijzeren deur. Het gietijzer ziet er niet enkel robuust uit, maar zorgt eveneens voor een veel langere levensduur.

Uitschakelbare convectieventilator: stil en stralingswarmte

De pelletkachel Vigo is voorzien van een gietijzeren warmtewisselaar. Deze gietijzeren mantel zorgt er voor dat de convectieventilator, de ventilator die de ruimte warm blaast, uitschakelbaar is. Wanneer deze ventilator is uitgeschakeld, zal de pelletkachel nog stiller zijn en geniet u van een heerlijke stralingswarmte. De pelletkachel Vigo is hierdoor bijna niet meer te onderscheiden van een houtkachel.
Daarnaast beschikt deze pelletkachel over de nieuwste vijzelmotor. Deze is traploos in tegenstelling tot andere pelletkachels, die continu in- en uitschakelen. Deze nieuwe techniek zorgt voor een nóg stillere werking van de pelletkachel.

Technische gegevens:

 Nominaal regelbaar vermogen 2,5 – 7,2 kW
 Pelletverbruik 0,5 – 1,4 kg/h
 Rendement 91,9%
 Rookgasafvoer Ø 80 mm
 Aansluitmogelijkheid externe lucht Ø 35 mm
 Inhoud pellet reservoir 13 kg
 Brandduur 10 – 26 uur
 Maatvoering H x B x D 1150 x 480 x 500 mm
 Gewicht 190 kg